Case: London Dry Cleaning

London Dry Cleaning is een vooruitstrevend bedrijf in de wasserijbranche. Het heeft verschillende milieu- en kwaliteitscertificaten en is aangesloten bij de branche-organisatie NETEX. Het bedrijf heeft de afgelopen jaar flink geïnvesteerd in het verduurzamen en wil daar graag nog meer stappen inzetten, maar daarvoor zijn de financiële middelen niet aanwezig.

De klantvraag

London Dry Cleaning heeft een langdurig energiecontract afgesloten met een energieleverancier. Het gastarief is in korte tijd flink gedaald, waardoor het bedrijf nog enkele jaren een erg hoog tarief betaalt. In het energiecontract is echter een boeteclausule opgenomen, waardoor er bij een vroegtijdige overstap een flinke boete betaald moet worden aan de huidige energieleverancier. De wasserij wil weten of er mogelijkheden zijn om een tussentijdse overstap te maken en hoe dat financiële scenario er uitziet.

De strategie

De eerste stap is het analyseren van het huidige energiecontract. Er wordt onder meer gekeken naar de hoogte van de boeteclausule, extra contractuele voorwaarden en de hoeveelheid administratieve werkzaamheden bij een overstap. De analyse wordt gedaan door een van onze experts, waarna de resultaten op papier worden gezet. Op basis daarvan wordt de rekensom gemaakt en overlegd met London Dry Cleaning.

Het resultaat

Energy Department heeft het contract opengebroken, waardoor het gastarief nu 40% lager is. Door het voordelige gastarief vast te zetten voor vijf jaar werd na aftrek van de boete €17.000,- bespaard. Dat geld investeert de wasserij nu in nieuwe apparatuur om nog milieubewuster en efficiënter te werken.

 

“Inclusief de opzegvergoeding van de leverancier kwamen we op een besparing van ruim € 17.000”
– Ed van den Corput
Directeur London Dry Cleaning B.V.

Het bedrijf

London Dry Cleaning is een grote, vooruitstrevende speler binnen de wasserijbranche.

Probleem

  • Erg hoog gastarief
  • Langdurig energiecontract met boeteclausule

Vraag

  • Zijn er mogelijkheden om een tussentijdse overstap te maken en hoe ziet dat scenario er financieel uit?

Oplossing

  • Overstap levert een besparing van ruim 17.000,- euro op
  • Administratie afgehandeld door Energy Department
Energy Department 8.525 10 40