GREENSCAN

Bij Energy Department kunt u ook voordelig duurzame energie inkopen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de reputatie van uw bedrijf.

Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor verantwoorde energie, zoals zonne-energie, windenergie of CO2-arme energie. Wilt u weten wat voor uw bedrijf de mogelijkheden zijn op het gebied van duurzame energie? Laat dan een Greenscan uitvoeren.

Hoe werkt het?

Tijdens de Greenscan bekijken we in detail het duurzaamheidsgehalte van de energie die uw organisatie verbruikt. Daarbij hanteren we de volgende aanpak:

  1. Het huidige energieverbruik in kaart brengen
  2. Duurzaamheidsevaluatie van huidige leveranciers en contracten
  3. Analyse en berekening CO2-footprint
  4. Rapport over de mogelijkheden van groene energie voor uw bedrijf

Als u besluit om over te stappen op groene energie, verzorgt Energy Department het gehele overstapproces, inclusief de groencertificaten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Groene energie draagt bij aan een schonere wereld voor iedereen. Moderne bedrijven worden geacht om duurzaam en verantwoord te ondernemen, met oog voor het milieu en de maatschappij om hen heen. Dit heet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het gebruik van groene energie is hier onderdeel van. Door de CO2-uitstoot van uw bedrijf te verlagen helpt u mee om klimaatverandering en milieuvervuiling tegen te gaan.

Verklein uw CO2-footprint

Bent u benieuwd hoe duurzaam uw bedrijf opereert? Met de gegevens uit de Greenscan berekenen wij uw CO2-footprint en onderzoeken hoe we deze tegen een voordelig energietarief kunnen verlagen. Daarnaast kijken we naar de processen binnen uw bedrijf en identificeren we verbeterpunten. Simpele dingen, zoals het automatisch uitschakelen van lichten en apparatuur als er niemand aanwezig is, kunnen al een flink verschil maken voor uw kosten én uw CO2 uitstoot.

Onderscheid u met Green Branding

Door duurzame energie in te kopen, kan uw bedrijf zich onderscheiden. Uw klanten letten namelijk steeds meer op de duurzaamheid van uw onderneming. Bij aanbestedingen wegen groencertificaten bijvoorbeeld zwaarder dan ooit mee in de beslissing. Wilt u zich ook profileren als ‘groene’ organisatie? Energy Department helpt u graag bij het vinden van de juiste leverancier en regelt alle groencertificaten.

Binnenkort verplicht vergroenen

De overheid is bezig om regels te ontwerpen over het gebruik van groene energie door bedrijven. Beleidsmakers willen bedrijven gaan verplichten om in ieder geval een deel van hun energieverbruik te vergroenen, zodat het bedrijfsleven positief kan bijdragen aan het milieu en het klimaat. Met de hulp van Energy Department is uw bedrijf voorbereid op deze toekomstige maatregelen.

Wilt u een Greenscan aanvragen?

Laat vrijblijvend uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Energy Department 8.525 10 40