Zuivelbedrijf investeert 200 miljoen in zonne-energie


Steeds meer bedrijven kijken naar duurzame oplossingen. Het zuivelbedrijf FrieslandCampina pakt het daarbij groots aan. Na een subsidie van ruim 200 miljoen euro worden op de daken van 310 melkveebedrijven in totaal 416.000 zonnepanelen geplaatst. Hierdoor wekt het bedrijf in één keer 20% van de stroom via zonne-energie op.

Het is een eerste stap. Het FrieslandCampina Solar-programma heeft de ambitie om het elektriciteitsverbruik in de keten volledig te dekken met de productie van groene stroom op het boerenerf. Het bedrijf stimuleert daarom ook de productie van groene stroom door leden-melkveehouders met een bonus van 10 euro per ton verminderde CO2-uitstoot.

FrieslandCampina is niet de eerste die deze stap zet. Veel grote bedrijven zijn bezig met verduurzaming en investeren in de toekomst. Ook op kleinere schaal valt echter veel te doen. Verbeterde isolatie, natuurlijk licht en zonnepanelen zijn enkele voorbeelden die voor veel bedrijven interessant zijn. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vaag onze energie-experts om advies!


Energy Department 8.525 10 40