fbpx
 

Geen categorieNewsProjectsEnergiebelasting: Wat verandert er voor u in 2019?

18 maart 2019by Ditmer Runia0
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2019/03/alone-bills-calculator-1253591-4-1280x620.jpg

Energiebelasting: Wat verandert er voor u in 2019?

De energiebelasting is nu al een veelbesproken onderwerp. Wat verandert er voor u in 2019? De energieadviseurs van Energy Department leggen het haarfijn aan u uit.
 

Belastingschijven

Een groot deel van uw (zakelijke) energierekening bestaat uit energiebelasting. De hoogte hiervan wordt ieder jaar opnieuw beoordeeld en vastgesteld. De energiebelasting (EB) en opslag duurzame energie (ODE) werken volgens het principe dat we ook wel kennen van de inkomstenbelasting, namelijk via diverse schrijven. Iedereen valt sowieso in de eerste en tevens hoogste percentage schijf. Voor elektra is dit tussen de 0 en 10.000 kWh en voor gas tussen de 0 en 170.000 m3.
 
In 2019 heeft de overheid, net als voorgaande jaren, nieuwe maatregelen opgesteld. Deze maatregelen zijn bedoeld om de CO2 uitstoot te verminderen. Het zal u niet ontgaan zijn dat de overheid via verschillende maatregels het gasverbruik probeert te reduceren. Dit is ook te zien in de nieuwe energiebelastingtarieven van 2019.
 

Nieuwe maatregelen

Het tarief van de eerste schijf op gas zal in 2019 met €0,03 stijgen van €0,26 naar €0,29. Dit verschil lijkt misschien minimaal maar voor veel (zakelijke) gebruikers zal de rekening dus aanzienlijk gaan stijgen.
 
Deze maatregelen maken vervanging van aardgas door elektrische opties, zoals warmtepompen, aantrekkelijker. Hetzelfde geldt voor vervanging van aardgas door duurzame warmteopties zoals aardwarmte.
 
Tevens zal de belastingvermindering in de energiebelasting in 2019 aangepast worden. Waar dit in 2018 nog € 308,54 was zal dit in 2019 met € 51 verminderd worden naar € 257,54. Hierdoor zal uw energierekening flink kunnen stijgen.
 
Heeft u een GV-aansluiting? Schrik dan niet indien uw energierekening van januari flink hoger is dan de maand ervoor. Grote kans dat u gedurende het jaar van schijf bent gewisseld.
 

Energiebelasting elektriciteit

Energiebelasting gas

 

Dus mijn energierekening gaat fors stijgen?

Dat hoeft niet per se. Energy Department hielp in de afgelopen zeven jaar meer dan 55.000 ondernemingen bij hun zoektocht naar goedkopere energie. Door de inkoopkracht van duizenden ondernemingen te bundelen kunnen wij uw energieprijzen verlagen. Hiernaast adviseren wij u graag bij het verlagen van uw energieverbruik.
 

Hulp nodig bij uw energierekening?

Heeft u een jaarrekening ontvangen? Mail deze naar servicedesk@edepartment.nl voor een gratis controle.
 
PS: Wist u dat u fouten in de facturen tot 5 jaar terug kan verhalen bij uw energieleverancier? Wilt u hier meer over weten neem dan contact met ons op via 020 220 90 90 of mail naar servicedesk@edepartment.nl

Ditmer Runia

Leave a Reply

Contactgegevens
Energy Department B.V.
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen
Volg ons op Social Media
Nieuwsbrief
Het laatste nieuws over zakelijke energie, de energietransitie, collectieve inkoop energie en meer

Nieuwsbrief

Contactgegevens

Energy Department B.V.
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Over ons
Nieuwsbrief

Het laatste nieuws over zaklijke energie, de energietransitie, collectieve inkoop energie en meer

Nieuwsbrief