Wat houden actietarieven in?

Het gaat hier natuurlijk om meer, voor minder. Actietarieven bieden energieleveranciers aan net zoals een ander bedrijf dat doet, voor een bepaalde periode. Deze tarieven zijn dan vaak ook goedkoper dan normale tarieven die je tegen zou komen. Dit gebeurt vaak via bijvoorbeeld een energiecollectief zoals ons. Doordat wij samen inkopen kunnen wij scherpere prijzen aanbieden dan wanneer uw bedrijf individueel inkoopt. Bekijk ons energiecollectief!

Waar zijn actietarieven te vinden?

Actietarieven staan vaak alleen op online zakelijke energievergelijkers of bij energiecollectieven zoals Energy Department. Concurrentie op energievergelijkingswebsites is hoog. Klanten kunnen namelijk direct energietarieven van verschillende leveranciers tegen elkaar afzetten. Noodzaak dus voor de energieleverancier om op de vergelijkingspagina’s als beste naar voren te komen. Als collectief geven wij direct de beste tarieven die we kunnen voorleggen. Dit zijn meestal de tarieven van de energieleverancier die met de laagste tarieven komt op de veiling.

Elk contract heeft een bepaalde contractduur. Dit geldt ook voor contracten met actietarieven. Bijvoorbeeld voor 3 jaar. Na de einddatum gaan energieleveranciers over op vaak duurdere, variabele tarieven. Tijdig een nieuw energiecontract afsluiten is dan ook van belang. Wij mailen u, als uw contract bijna is afgelopen met een nieuwe aanbieding, zodat u het niet vergeet. Een contract met variabele tarieven is voor MKB en ZZP ieder moment opzegbaar, maar houdt wel rekening met een opzegtermijn. Voor grootzakelijke klanten gaan actietarieven over in verlengingstarieven als u niet op tijd opzegt. Als gevolg van het te laat opzeggen zit u een jaar vast aan dit contract.

Zakelijk energiecontract via Energy Department? Onze contractwekker geeft aan u ruim van tevoren aan dat uw contract spoedig afloopt. Zoals hierboven gezegd, willen wij voorkomen dat u te laat bent en teveel gaat betalen. Zo zorgen wij er voor dat u altijd het voordeligste energiecontract aangeboden krijgt.

Cashback

Vaak ontvangt u een cashback als het gaat om contracten met een actietarief. Het gaat vaak om een vast bedrag bijvoorbeeld een bedrag van €150,-. Wanneer u dit ontvangt, is afhankelijk van de actie. Dit kan plaatsvinden na het eerste betaaltermijn of pas als uw nieuwe energiecontract is afgelopen.