Enkele meter

Een enkele meter gaat gepaard met het het enkeltarief. Dit betekent: één tarief voor de gehele dag. In tegenstelling tot een dubbele meter is hier geen sprake van een dag- en nachttarief. Echter wordt het dubbele tarief vanaf juli 2021 alleen nog mogelijk met een slimme meter. Netbeheerders stoppen namelijk met verzenden van het TF-signaal. Het signaal zorgt er voor dat energiemeters van het dag- naar het nachttarief schakelen.

Dubbele tarief? Of toch een enkel tarief?

Of u moet kiezen voor een enkel of dubbel tarief hangt geheel af van de situatie waarin u zich bevindt. Deze keuze kan sowieso alleen gemaakt worden als u beschikt over een dubbele meter. Voor een enkele meter geldt sowieso een enkel tarief.  Voor de meeste kantoren is het handig om gewoon een enkel tarief te hanteren. Aangezien er in de nacht geen gebruik wordt gemaakt van de stroom, op een klein licht na. Mocht u veel in de nacht werkzaam zijn, of in het weekend, is het handig om een dubbel tarief te nemen. Zo vermijdt u zo veel mogelijk het wat hogere dagtarief.

Energieleveranciers geven vaak de keuze wanneer u beschikt over een dubbele meter. Meestal biedt de leverancier een energiecontract met een dubbel tarief aan. Echter mag de klant er ook voor kiezen om gewoon voor een enkeltarief te kiezen. De meeste leveranciers vinden dit geen probleem.