Wat zijn fossiele brandstoffen?

Fossiele brandstoffen zijn een vorm van grijze energie. Deze uit de grond gehaalde bron van energie is geen onuitputtelijke bron en zal dan ook uiteindelijk opraken. Ook komt er CO2 vrij, wat een nadelig effect heeft op het klimaat, fauna en de gezondheid. Wat maakt dan fossiele brandstoffen nog het meest gebruikte middel?

Waarom fossiele brandstoffen?

Deze zijn simpelweg het makkelijkst bereikbaar. Ook is het natuurlijk al voor een lange tijd de meest gebruikte brandstof. Daarom is het gemakkelijk om te kiezen voor deze brandstof. Dit wordt ook wel grijze energie genoemd. Er is voor nu nog voldoende brandstof. Maar deze bron raakt uiteindelijk op. Daarom is de wereld al jarenlang opzoek naar oplossingen, met succes.

Duurzame alternatieven grijze energie

Er zijn al meerdere alternatieven gevonden die onder groene energie vallen. De brandstof wordt dan ook op een groene manier opgewekt. Zo heb je biogas, opgewekt uit biomassa. Ook zijn goede grijze energie vervangers de wind, zon en water. Deze bronnen zijn onuitputtelijk. Dit betekent dat ze nooit opraken. Daarnaast komt bij deze processen geen CO2 vrij.