Wat is een HR ketel?

Een HR ketel, ook wel hoogrendementsketel is een verwarmingsketel waar de warmte ontstaat die uw kantoor verwarmt. Er is echter een verschil met de CV ketel (Centrale verwarmingsketel). Het verschil is in plaats van dat de warmte die vrijkomt bij de verbranding van het gas direct verdwijnt in de afvoerpijp (wat het geval is bij een cv ketel) wordt deze warmte juist benut door de warmte (die in de waterdamp zit) opnieuw te gebruiken voor de verwarming van het water. Daarom is het energieverbruik van een hoogrendementsketel gemiddeld 25% lager dan die van een CV ketel.

Voordelen HR ketel

Een hoogrendementsketel heeft ook zo zijn voordelen, namelijk de volgende:

  • Lager energieverbruik wat goed is voor het milieu
  • Lagere energiekosten waarmee u op uw energierekening bespaart
  • Investering terugverdienen

CW-waarde

Bij de HR-ketel is ook een label toegevoegd, namelijk de CW-waarde (Comfort Warm water). Deze waarde geeft de hoeveelheid warm water aan wat een hoogrendementsketel levert. Zo zijn er 4 niveaus waaruit u kunt kiezen:

CW waardes HR ketel

Kiest u een CW-waarde van 3 dan betekent dat, dat u niet tegelijk zou kunnen afwassen en douchen. Daarom is de HR ketel met CW-waarde 3 de beste keuze voor kantoren. Aangezien hier de ketel alleen gebruikt hoeft te worden voor opwarming van het kantoor en de vaatwasser.