Wat is de ICE ENDEX?

De ICE ENDEX (European Energy Derivatives Exchange) is een beurs waar alles draait om de handel van gas, stroom en energiederivaten. Vrijwel iedere leverancier koopt hier zijn gas in. Op deze beurs vindt voornamelijk handel plaats voor lange termijn contracten voor gas- en elektriciteit.

Termijnmarkt ICE ENDEX TTF

Dit is de beurs waar gas wordt verhandeld in Nederland. Op deze beurs slaan energieleveranciers lange termijn contracten gas in. Maar ook contracten voor korte termijn. Deze beurs is een termijnmarkt. Dit betekent dat de prijzen worden bepaald per periode. Dit kan maandelijks, per kwartaal of per jaar zijn.

Korte termijn contracten

De handel van korte termijn contracten elektriciteit verloopt op een andere beurs. Deze beurs staat bekend als de APX. Echter tegenwoordig bekend als de EPEX.

De handel op de beurs vindt online plaats. Hier zijn onder andere de handelsvolumes, dagprijzen en is er nog veel meer informatie te vinden. Tevens maakt dit het overzichtelijk voor de energieleveranciers. Voor de huidige marktinformatie en bewegingen, kunt u kijken op site van de EML.