Jaarafrekening energie

Een jaarafrekening energie ontvangt u eens paar jaar van uw energieleverancier. Hierin staat het verbruik van het gehele jaar en de kosten die daar bij horen inclusief voorschotbedragen. Het verbruik van uw gas en elektriciteit schat de energieleverancier in, tenzij u de meterstanden van uw kantoor of huis heeft opgegeven. Tegenwoordig lezen ze de meterstanden ook vaak af via een slimme meter indien consument hierover beschikt. Daarbij is ook te zien of er bijbetaald moet worden. Het kan ook zijn dat u geld terugkrijgt.

Waarom moet ik bijbetalen voor mijn energie?

Dan vraagt u zich af, waarom u extra geld moet betalen na ontvangen van uw jaarafrekening energie. Dit kunnen een paar redenen zijn:

  • Door een strenge winter is het energieverbruik van uw bedrijf omhooggegaan.
  • Uw bedrijfssituatie is anders door verhuizing van uw bedrijf
  • Uw bedrijfssituatie is anders door een toename in de productie.

Dit kan een verhoging betekenen in uw energieverbruik. De kosten liggen in totaal hoger dan uw contract door de verhoging in het energieverbruik, waardoor u dus moet bijbetalen.

Wanneer krijgt u geld terug voor uw energie?

U krijgt geld terug als u minder heeft verbruikt dan wat u in totaal heeft betaald voor uw energie. Dit kan bijvoorbeeld komen door een milde winter.

Fouten in jaarafrekening energie?

Zo kunnen er ook fouten in de jaarafrekening staan. Daarom is het controleren van uw eindafrekening altijd erg belangrijk. U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw energie, als dat niet nodig is. Wij kunnen altijd uw jaarafrekening voor uw bekijken. Klik hier!