Wat is het leveranciersmodel?

Het leveranciersmodel is een model wat ervoor zorgt dat de kosten van de netbeheerder en de leveringskosten via één kanaal bij u terecht komen. Dit gaat via de energieleverancier. Deze leverancier factureert in naam van de netbeheerder ook de netbeheerkosten. Bij het netbeheerdersmodel, zijn de kosten wel gescheiden en ontvangt u twee losse rekeningen. Een van de netbeheerder en een van de energieleverancier. Het netbeheerdersmodel geldt voornamelijk voor grootzakelijke klanten (grootverbruikers). Maar wanneer valt u dan onder het leveranciersmodel?

Wanner valt u onder het leveranciersmodel?

U valt onder het leveranciersmodel als ZZP’er of als MKB-bedrijf. Als kleinzakelijke klant komen dus, zoals hierboven al gezegd, alle kosten via de energieleverancier bij u terecht.

Voordelen

Dit model heeft ook zo zijn voordelen. Hieronder staan ze op een rijtje:

  • U ontvangt maar één rekening van al uw energiekosten. Deze ontvangt u van de energieleverancier. De kosten van de netbeheerder zijn hier al in opgenomen.
  • Voor al uw vragen kunt u terecht bij uw energieleverancier. U hoeft voor specifieke vragen over de netbeheerkosten dan niet de netbeheerder te benaderen.
  • U komt voordeliger uit wanneer alle kosten via één iemand gaan.

Wij richten ons op MKB’s die vallen onder dit model. Als energiecollectief zijn wij in staat goedkoper in te kopen, doordat wij gezamenlijk inkopen met iedereen die bij ons inschrijft. Hoe meer inschrijvingen hoe lager de kosten. Bekijk ons collectief!