Energiecontract met Nederlandse wind

Tegenwoordig is een energiecontract met Nederlandse wind ook mogelijk. Dit betekent dat de stroom waarvoor u betaalt, opgewekt is door Nederlandse windmolens. Het voordeel hiervan is dat u de productie en het aandeel in groene energie vergroot en stimuleert.

Waarom windenergie

Windenergie is zoals bovengenoemd, groene energie. Windenergie is duurzaam. Het is een onuitputtelijke bron en er vindt geen CO2-uitstoot plaats bij het opwekken van deze stroom. Energieleveranciers die contracten aanbieden kunnen dit bijvoorbeeld zelf opwekken met eigen windmolens, een boer benaderen met een windmolen op zijn erf of de energie van grote windparken halen. Het belangrijkste hiervan is: het komt uit Nederland.

Contracten met groene energie van de Nederlandse windmolens bevat een GvO (Garantie van Oorsprong). Hiermee kunnen energieleveranciers aantonen dat de stroom die ze leveren uit Nederland komt.

Daarentegen zijn contracten met Nederlandse wind wel prijziger dan groene energiecontracten met groencertificaten. Hierbij wordt de groene energie uit het buitenland gehaald. Helaas bevordert dit niet de productie in Nederland. Dit is het nadeel van de groencertificaten.