Wat zijn verlengingstarieven

Verlengingstarieven zijn energieprijzen die ingaan wanneer uw zakelijke energiecontract automatisch wordt verlengd. Het gaat hier dan om hogere tarieven dan de eerdere tarieven die u had. Daarom is het noodzaak om het contract op tijd te verlengen. Hierbij helpen wij graag. Als energiecollectief liggen de prijzen een stuk lager dan de verlengingstarieven, omdat wij gezamenlijk inkopen en daardoor extra scherpe prijzen kunnen aanbieden.

Daarom is het belangrijk vroegtijdig naar nieuwe contracten te gaan kijken. Dit moet u doen binnen het opzegtermijn doen. Klik hier voor een overzicht van het opzegtermijn van verschillende A-merken energieleveranciers. Om ervoor te zorgen dat u niet in verlengingstarieven terecht komt, sturen wij vroegtijdig een mail met een nieuw aanbod zodat u nooit te veel gaat betalen voor uw energie. Bij de verlengingsprijs is er ook nog een verschil tussen kleinzakelijk en grootzakelijke klanten.

Verlengingstarief bij MKB en ZZP’ers

Nadat het contract afloopt, gaan er automatisch verlengingstarieven in. Echter is een MKB en een ZZP’er beter beschermd door de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Bij kleinzakelijke klanten bij einde van het contract de tarieven in voor onbepaalde tijd. Dit automatische contract kan altijd opgezegd worden. In tegenstelling tot een grootzakelijke klant waar dit anders kan verlopen.

Verlengingstarief bij een grootzakelijk bedrijf

In tegenstelling tot kleinzakelijke klant, kan het verlengingsproces bij een grootzakelijke klant anders verlopen. Voor grootzakelijke energieklanten is het namelijk noodzakelijk om goed op te letten wanneer uw contract afloopt. Dit komt omdat contracten vaak stilzwijgend worden verlengd voor één jaar. Als u dan nog overstapt, bent u te laat en is er weer sprake van contractbreuk. Bij Energy Department maken we gebruik van een contractwekker, die u ruim tevoren laat weten wanneer u contract bijna afloopt. Zo komt u nooit in en is de kans op een stilzwijgende verlenging ineens een stuk kleiner!