Wat is de voorschotnota energie

De voorschotnota energie bestaat uit het maandelijkse bedrag wat u betaalt voor uw energie. Dit wordt ook wel voorschotnota, voorschotbedrag of termijnbedrag genoemd.

Waar bestaat het voorschotbedrag energie uit?

Het termijnbedrag zijn de kosten voor het verbruiken van energie. Dit is een voorschot, omdat de energieleverancier een inschatting maakt van wat u in het komende jaar aan energie gaat verbruiken. Een energieleverancier weet na een jaar pas wat uw werkelijke energieverbruik is. Dat maakt dat het termijnbedrag ook wel een voorschotnota of voorschotbedrag wordt genoemd. De kosten bestaan uit leveringskosten, netbeheerkosten en energiebelasting.

Energiebelasting is een heffing die iedereen betaald over iedere kubieke meter gas (m³) en over elke kWh elektriciteit die verbruikt wordt. Dit de prijs die u betaalt voor iedere m³ en kWh bestaat bij beide uit ongeveer een derde van de prijs.

Leveringskosten zijn de kosten die u betaalt voor elke kWh en m³ die u verbruikt. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een vaste tarieven, waarin het tarief niet veranderd of variabele tarieven, waarin het energietarief wel kan veranderen elke dag.

Netbeheerkosten zijn de kosten die u voor het transport en onderhoudt van uw energie betaald. De kosten voor het onderhoud betaal je voor het energienet.

Over alle kosten gaat er 21% BTW.

MKB of ZZP’er?

Dan valt u onder  het leveranciersmodel. Dit betekent dat u de kosten alleen aan de energieleverancier hoeft te betalen. De netbeheerderskosten zijn hierin opgenomen. Echter ligt het bij grootzakelijke klanten iets anders. Grootverbruikers vallen onder het netbeheerdersmodel. Zij betalen zowel de energieleverancier voor de leveringskosten en de netbeheerder voor de netbeheerkosten.

Voorschotnota energie verlagen

Veel bedrijven hebben bij de organisatie tijdelijk de deuren moeten sluiten als gevolg van het Coronavirus. De vaste lasten blijven echter gewoon doorlopen, zo ook de energiekosten. Energy Department bemiddelt met uw energieleverancier om uw energienota te verlagen. Hierdoor heeft u nu minder uitgaven. Wij bemiddelen in deze tijden dit kosteloos voor u. Ook als u geen klant bent van ons. Klik hier!