Zakelijk energiecontract bedenktijd

Een zakelijk energiecontract bedenktijd is de tijd die u heeft om nog na te denken over uw keuze. Althans, in de meeste gevallen is die aanwezig. De meeste energieleveranciers kiezen voor een bedenktijd, meestal van 14 dagen.

Bedenktijd zakelijke energiecontracten bij een MKB/ZZP

Bij een MKB/ZZP is een energieleverancier vrij van keuze om een bedenktijd aan te bieden of niet. De meeste leveranciers kiezen ervoor om dit wel te doen. Check uw contract om er zeker van te zijn bij uw energiecontract. Heeft u deze gegevens niet zo bij de hand? Wij kunnen ook uw contractgegevens opvragen van uw zakelijke contract.

Een zakelijk energiecontract bedenktijd gaat altijd in vanaf het moment dat er bevestiging is van het zakelijke contract. Wilt u toch niet overschakelen naar de gekozen leverancier? Dan kunt u binnen de bedenktijd nog kosteloos annuleren. Dit kan online, via bellen of de via de mail. Zorg dat u dit binnen de tijd doet. Zo voorkomt u een opzegboete die in de meeste gevallen wordt uitgedeeld bij opzegging van een lopend contract.

Energiecontract grootzakelijk: Hoe zit het met de bedenktijd?

Bij een energiecontract voor grootzakelijke klanten is er vaak geen sprake van een bedenktijd. Noodzaak is, om dan vooraf een goede keuze te maken voordat u ergens aan vastzit. Doordat wij als collectief gezamenlijk inkopen, bieden wij lagere tarieven aan dan normaal. Dan weet u gelijk waar u aan toe bent.

Zakelijke energiecontract wordt stilzwijgend verlengd.

Bij zakelijke contracten, heeft u te maken met stilzwijgende verlenging. Een stilzwijgende verlenging houdt in dat uw huidige contract automatisch wordt verlengd met verlengingstarieven die in bijna alle gevallen hoger liggen dan de actietarieven die u daarvoor ontving. Bij grootzakelijke klanten gaat dit automatisch in voor een bepaalde tijd. Dan zit u vast aan een contract met hogere tarieven. Ook is opzeggen van het contract dan contractbreuk en wordt u een opzegboete opgelegd. Wij bieden contracten aan met een contractwekker. Ruim van tevoren, wanneer uw contract afloopt, krijgt u een seintje. Hierbij komen wij direct met een nieuw aanbod. Opnieuw met een voordelige prijs.