10 Energiesubsidies

Samen besparen we meer

10 zakelijk toe te passen subsidies

Energiesubsidies zijn er in alle soorten en maten. Van plan te investeren in duurzame energie of energiebesparing? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een energiesubsidie. Energy Department is expert op het gebied van subsidieaanvraag. Zo betaalt u nooit teveel voor uw investering. 

1. Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++) 

Wilt u hernieuwbare, duurzame energie produceren? Dan heeft u recht op een SDE++ subsidie. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en non-profit organisaties. Er zijn zes categorieën binnen SDE++, namelijk: biomassa, geothermie, water, wind, land en zon. De uitkering van de SDE++ stopt als het maximaal besteedbare budget is uitgekeerd. Vraag daarom de SDE++ zo snel mogelijk aan.

2. Energie-investeringsaftrek (EIA)

Wilt uw onderneming investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie? Via de EIA subsidie kan dit fiscaal voordeel opleveren! In totaal zijn er rond de 150 investeringen die onder de EIA vallen. Denk hierbij aan zonnepanelen, LED-verlichting of infraroodverwarming. Om in aanmerking te komen voor een EIA moeten de gemaakte kosten per energiebesparende investering minimaal €2,500 bedragen. Uw investering dient binnen drie maanden na opdracht tot levering ingediend te worden bij de RVO. Net als de SDE+ stopt de uitkering van de EIA als het maximaal besteedbare budget is uitgekeerd. Vraag hier gratis een gesprek aan met een van onze experts voor meer informatie!

Meer weten over subsidies voor uw bedrijf?

 • Selecteer uw organisatie hieronder
  Onze beloften

  Energiesubsidie aanvragen via
  Energy Department

  – Bespaar op investeringskosten

  – Passend voor uw situatie

  – U hoeft geen tijd te investeren

  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_435199744-1280x854.jpg

  Hoe gaan wij te werk?

  Door collectieve inkoop van energie kunt u besparen op uw zakelijke energierekening, maar hoe werkt het precies?
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_407989432-1280x854.jpg

  Verbruik verlagen

  Door middel van slimme producten kunt u uw verbruik in energie verlagen. Kortom, wacht niet langer!
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_420595492-1280x854.jpg

  Ervaringen van anderen

  Meer dan 50.000 ondernemingen gingen u voor! Benieuwd wat zij te zeggen hebben? Lees hun verhalen hier.
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_396739279-1280x854.jpg

  Gratis adviesgesprek

  Onze adviseurs helpen u met al uw energievragen indien mogelijk. Ontdek daarom wat uw mogelijkheden zijn.

  3. Milieu-investeringsaftrek (MIA)

  Investeren in energiebesparing? Door middel van de MIA kunnen ondernemers tot 36% van hun investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

  4. Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

  De VAMIL geeft uw onderneming de mogelijkheid om tot wel 75% van de investeringskosten af te schrijven. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om MIA en VAMIL te combineren.

  5. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

  In tegenstelling tot de eerder benoemde energiesubsidies heeft de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek niet alleen betrekking op milieuvriendelijke investeringen. Toch is het mogelijk de KIA te gebruiken voor uw investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is verkrijgbaar bij investeringen in bedrijfsmiddelen van €2.300 tot en met €314.673 en is te combineren met de SDE+ en de EIA. 

  6. Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

  In 2021 is deze regeling als vervanger van de ‘postcoderoosregeling’ in het leven geroepen. Voornamelijk bij lokale, collectieve projecten voor de opwekking van hernieuwbare energie. De aanvraag loopt via energiecoöperaties of verenigingen van eigenaars. Meer weten over de SCE neem dan contact met ons op -of- neem hier alvast een kijkje.

  7. Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

  Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Vereniging van Eigenaars (VvE’s) kunnen voor een appartementengebouw naast een warmtepomp en zonneboiler ook subsidie krijgen voor een centrale aansluiting op een warmtenet. Voor bedrijven is daarnaast tot en met 31 december 2023 subsidie beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Hulp nodig bij het aanvragen van de ISDE. Neem dan contact met ons op.

  8. De salderingsregeling 

  De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Je besparing per jaar kun je zelf beïnvloeden. Omdat terugleveren aan het net steeds minder gaat opleveren, wordt het aantrekkelijker om de opgewekte energie direct zelf te gaan gebruiken. Je besparing per jaar zal dan stijgen, natuurlijk afhankelijk van hoeveel opgewekte energie je op dat moment ook direct kunt verbruiken.

  9. Lokale subsidies  

  Ook op lokaal niveau zijn er allerlei steunpakketten om zelf energie op te wekken aantrekkelijk te maken voor ondernemers. Informeer bij jouw eigen gemeente van welke subsidies je gebruik kunt maken.

  10. Subsidie Verduurzaming MKB (SVM)  

  De SVM-subsidie is voor een verkennend energieadvies- en begeleidingstraject voor MKB-ers. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies. De regeling loopt tot en met 30 september 2022 en is voor mkb-ondernemingen tot 250 werknemers (fte’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen, die niet meer dan 25.000 maardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken.

  Lees hier meer over de Subsidie Verduurzaming MKB (SVM)