Subsidies

Samen besparen we meer

Energiesubsidies

Samen besparen we meer

Energiesubsidies

Energiesubsidies zijn er in alle soorten en maten. Van plan te investeren in duurzame energie of energiebesparing? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een energiesubsidie. Energy Department is expert op het gebied van subsidieaanvraag. Zo betaalt u nooit teveel voor uw investering. 

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) 

Wilt u hernieuwbare, duurzame energie produceren? Dan heeft u recht op een SDE+ subsidie. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en non-profit organisaties. Er zijn zes categorieën binnen SDE+, namelijk: biomassa, geothermie, water, wind, land en zon. De uitkering van de SDE+ stopt als het maximaal besteedbare budget is uitgekeerd. Vraag daarom de SDE+ zo snel mogelijk aan.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Wilt uw onderneming investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie? Via de EIA subsidie kan dit fiscaal voordeel opleveren! In totaal zijn er rond de 150 investeringen die onder de EIA vallen. Denk hierbij aan zonnepanelen, LED-verlichting of infraroodverwarming. Om in aanmerking te komen voor een EIA moeten de gemaakte kosten per energiebesparende investering minimaal €2,500 bedragen. Uw investering dient binnen drie maanden na opdracht tot levering ingediend te worden bij de RVO. Net als de SDE+ stopt de uitkering van de EIA als het maximaal besteedbare budget is uitgekeerd. Vraag hier gratis een gesprek aan met een van onze experts voor meer informatie!

Stel hier uw vraag

 • Selecteer uw organisatie hieronder
  Onze beloften

  Energiesubsidie aanvragen via
  Energy Department

  – Bespaar op investeringskosten

  – Passend voor uw situatie

  – U hoeft geen tijd te investeren

  MIA & VAMIL

  MIA & VAMIL

  Investeren in energiebesparing? Dan heeft u wellicht recht op de MIA of VAMIL. Zowel de Milieu-investeringsaftrek (MIA) als de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) zijn energiesubsidies voor milieuvriendelijke, energiebesparende investeringen voor ondernemers. Beide energiesubsidies geven de ondernemer de mogelijkheid een deel van hun investering af te schrijven van hun fiscale winst, waardoor er minder belasting betaald hoeft te worden. 

  Door middel van de MIA kunnen ondernemers tot 36% van hun investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. De VAMIL geeft uw onderneming de mogelijkheid om tot wel 75% van de investeringskosten af te schrijven. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om MIA en VAMIL te combineren.

  Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

  In tegenstelling tot de eerder benoemde energiesubsidies heeft de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek niet alleen betrekking op milieuvriendelijke investeringen. Toch is het mogelijk de KIA te gebruiken voor uw investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is verkrijgbaar bij investeringen in bedrijfsmiddelen van €2.300 tot en met €314.673 en is te combineren met de SDE+ en de EIA. 

  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_435199744-1280x854.jpg

  Hoe gaan wij te werk?

  Door collectieve inkoop van energie kunt u besparen op uw zakelijke energierekening, maar hoe werkt het precies?
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_407989432-1280x854.jpg

  Verbruik verlagen

  Door middel van slimme producten kunt u uw verbruik in energie verlagen. Kortom, wacht niet langer!
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_420595492-1280x854.jpg

  Ervaringen van anderen

  Meer dan 50.000 ondernemingen gingen u voor! Benieuwd wat zij te zeggen hebben? Lees hun verhalen hier.
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_396739279-1280x854.jpg

  Gratis adviesgesprek

  Onze adviseurs helpen u met al uw energievragen indien mogelijk. Ontdek daarom wat uw mogelijkheden zijn.