Wat is cashback energie?

Een cashback energie is een aanbod van energieleveranciers die regelmatig wordt gedaan aan nieuwe klanten. Een cashback houdt in dat u een deel van uw geld terugkrijgt. De momenten wanneer u uw ontvangst van de cashback kan verwachten, verschilt. Zo verrekent de ene leverancier dit met de jaarafrekening en de ander betaalt dit uit na tien maanden. Meestal kiest een leverancier ervoor om dit uit te betalen na één jaar. Cashback kan ook een andere benaming hebben zoals: welkomstpremie, welkomstkorting, of energietegoed.

Meegerekend in het totaalbedrag?

In het totale jaarbedrag die leveranciers aangeven, is de cashback vaak al meegerekend. Echter wordt bij het bedrag wat u maandelijks betaald de cashback niet meegenomen in het totaalbedrag. U betaalt dus eerst aan de energieleverancier de korting. Daarna ontvangt u dit gehele bedrag weer terug.

Wanneer ontvang je geen cashback?

Let op de volgende dingen bij een cashback energie:

  • Vaak vervalt uw recht voor een teruggave als u tussentijdig opstapt. U ontvangt de welkomstkorting dus als u de contractduur volledig uitzit.
  • Welkomstkortingen worden vaak uitgedeeld aan nieuwe klanten. Daarom de benamingen welkomstpremie of welkomstkorting.

Hoe werkt cashback energie?

Cashback energieaanbiedingen zijn een populaire manier voor energieleveranciers om nieuwe klanten aan te trekken. Bij een cashbackaanbod ontvangt u een deel van uw geld terug nadat u bent overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. De exacte timing van wanneer u de cashback ontvangt, kan variëren. Sommige leveranciers verrekenen de cashback met uw jaarafrekening, terwijl anderen het bedrag uitbetalen na een bepaalde periode, zoals tien maanden of aan het einde van het eerste jaar. Cashback kan ook worden aangeduid als welkomstpremie, welkomstkorting of energietegoed.

Inclusief in het totaalbedrag?

Bij het vergelijken van energieprijzen is het belangrijk om te weten of de cashback al is opgenomen in het totaalbedrag dat door energieleveranciers wordt vermeld. Hoewel de cashback meestal wordt opgenomen in het totale jaarbedrag dat wordt gecommuniceerd, wordt het bedrag dat u maandelijks betaalt vaak niet verminderd met de cashback. U betaalt dus eerst het volledige bedrag aan de energieleverancier en ontvangt later de cashback.

Wanneer ontvangt u geen cashback?

Het is belangrijk om op te merken dat u mogelijk geen recht heeft op cashback als u tussentijds overstapt naar een andere energieleverancier. Cashbackaanbiedingen zijn vaak bedoeld voor nieuwe klanten, wat betekent dat bestaande klanten mogelijk niet in aanmerking komen. Daarom is het essentieel om de voorwaarden van het cashbackaanbod zorgvuldig te lezen voordat u besluit over te stappen naar een nieuwe energieleverancier.

Cashback

 Overzichtstabel cashback

OnderwerpKorte Samenvatting
Cashback energieAanbieding van energieleveranciers waarbij nieuwe klanten een deel van hun geld terugkrijgen.
Meegerekend bedragCashback wordt vaak meegerekend in het totale jaarbedrag, maar niet in het maandelijkse betaalbedrag.
Voorwaarden cashbackRecht op cashback kan vervallen bij tussentijds overstappen naar een andere leverancier.
Ontvangst cashbackHet moment waarop de cashback wordt ontvangen, varieert per leverancier en kan na één jaar plaatsvinden, verrekend worden met de jaarafrekening of na tien maanden.
Alternatieve termenCashback kan ook worden aangeduid als welkomstpremie, welkomstkorting of energietegoed.

Veelgestelde vragen over cashback energie

  1. Wat is cashback energie?
    • Een cashback energie is een aanbod van energieleveranciers waarbij nieuwe klanten een deel van hun geld terugkrijgen na het overstappen.
  2. Meegerekend in het totaalbedrag?
    • Cashback wordt vaak opgenomen in het totale jaarbedrag dat door leveranciers wordt gecommuniceerd, maar niet in het maandelijkse betaalbedrag.
  3. Wanneer ontvangt u geen cashback?
    • U ontvangt mogelijk geen cashback als u tussentijds overstapt naar een andere energieleverancier, aangezien cashbackaanbiedingen meestal bedoeld zijn voor nieuwe klanten.
  4. Hoe werkt cashback energie?
    • Cashback energieaanbiedingen zijn een manier voor leveranciers om nieuwe klanten aan te trekken. U ontvangt een deel van uw geld terug nadat u bent overgestapt.
  5. Inclusief in het totaalbedrag?
    • Bij het vergelijken van energieprijzen is het belangrijk om te weten of de cashback al is opgenomen in het totaalbedrag dat door energieleveranciers wordt vermeld.