Kleinzakelijk energie

Samen besparen we meer

Kleinzakelijke energiecontract?

  • Kleinzakelijk energiecontract? Dan betaal je maandelijks een vast bedrag aan je energieleverancier. Iedere 12 maanden wordt er een “jaarafrekening” opgemaakt. Hierbij wordt gekeken of wat je hebt verbruikt overeenkomst met wat je hebt betaald. Het verschil reken je ieder jaar af met je energieleverancier. Een groot verschil met de grootverbruiker die maandelijks achteraf het werkelijke verbruik afrekent.
  • De kosten van regionaal netbeheer worden vind u terug op de factuur van de energieleverancier. De kosten van regionaal netbeheer lopen ook via de energieleverancier. U heeft dus één factuur voor alle kosten die met uw energieverbruik te maken hebben. We noemen dit ook wel het leveranciersmodel.
  • De kosten van het landelijke netwerk vindt u dus ook terug op de factuur van de energieleverancier. De kosten voor het landelijk netwerk van elektriciteit (TenneT) en gas (GTS) worden door de leverancier in rekening gebracht. Denk hierbij aan de regiotoeslag voor gas.
  • Als de aansluiting van elektriciteit is kleiner dan 3×80 Ampère en/of de aansluiting van gas is kleiner dan 40 m3 per uur.
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/11/171101-ED-icon-RGB-250px.png
Bel ons op 020 220 90 90
Mail naar info@edepartment.nl

Deelnemen aan collectief

Ook Kleinzakelijke klanten kunnen deelnemen aan ons Energiecollectief! Lees hier voor meer informatie over het collectief.

Direct regelen

Snel een goedkoop energiecontract nodig? Profiteer van het resultaat van ons laatste collectief. Bekijk ons aanbod en begin direct met besparen!

Informatieplicht energiebesparing

De informatieplicht energiebesparing is onderdeel van de Wet milieubeheer. Deze wet bestaat al sinds 1993, maar is sinds 2019 aangepast. Nu zijn bedrijven en instellingen verplicht om aan te geven welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Dit dient gerapporteerd te worden in de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).  Rapporteren verloopt via eHerkenning niveau 1 of hoger. De RVO heeft Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing lijsten (EML) opgesteld per branche.

Geldt dit ook voor mijn bedrijf?

Verbruikt uw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas per jaar? Dan moet u voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Dit had u officieel moeten doen vóór 1 juli 2019. Recentelijk wordt hier streng op gecontroleerd. Heeft uw bedrijf of instelling nog niet aan de informatieplicht voldaan? Voorkom een boete. Regel de informatieplicht energiebesparing nu! Nog niet voldaan aan de informatieplicht energiebesparing?  Wij helpen u graag hiermee. Kijk hier hoe andere bedrijven ons beoordelen.

Informatieplicht energiebesparing indienen.

Wij leggen u graag uit hoe u dit het beste kan doen. Bekijk hier ons stappenplan.

Informatieplicht via Energy Department


Geen eHerkenning nodig

Alle zorg uit handen

Vandaag nog geregeld