De Wet Milieubeheer, wat betekent deze wet voor uw bedrijf?

https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/10/gustavo-quepon-pF_2lrjWiJE-unsplash-1280x960.jpg

 

De Wet Milieubeheer verplicht bedrijven om energiebesparingsmaatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdient kunnen worden. Doordat er vrijwel niet op gecontroleerd werd door de overheid zelf en het ook voor vele ondernemers een onbekende wet was werd deze sinds het invoeren van de wet 25 jaar geleden vrijwel niet nageleefd.
Maar met de klimaatdoelen in zicht heeft de overheid besloten om daar verandering in te brengen en dit willen ze nu gaan doen door een meldingsplicht voor bedrijven in te voeren. Zij moeten nu bij de overheid gaan aangeven wat voor besparingsmaatregelen ze hebben genomen. Dit gaat pas formeel in vanaf 2019 maar er is met bedrijven en overheden afgesproken om nu al zo te gaan werken. Men spreekt dan ook regelmatig over de Wet Milieubeheer 2019.

Geldt deze wet ook voor mijn bedrijf?

Dit hangt er vanaf of uw bedrijf meer dan 50.000 KWh of meer dan 25.000 M3 gas gebruikt.
 
Wat kunt u doen als bedrijf op het vlak van energiebesparing?
Een eenvoudige maatregel die zich vaak binnen een paar jaar uitbetaald is het vervangen van de verlichting door LED verlichting. Ook het installeren van een betere isolatie kan uw bedrijf verder helpen. Mocht u specifieke vraagstukken hebben of branche specifieke maatregelen willen nemen kunt u ook een energieadviseur in schakelen voor advies op maat.

Laat een reactie achter