Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/edepartmen/domains/edepartment.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835
SDE++ subsidies | Energy Department | Samen besparen we meer
 

Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/edepartmen/domains/edepartment.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

SDE++ Subsidie

Samen besparen we meer

SDE++ Subsidie

Samen besparen we meer

Verdien uw investering terug

Verdien uw investering terug

Gaat u hernieuwbare energie produceren? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidie Stimulering Duurzame Energie (SDE++ subsidies). Door deze subsidie wordt de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland gestimuleerd.

De SDE++ subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-profit) instellingen die duurzame energie willen opwekken. Alleen de beoogd producent kan de subsidie aanvragen. Dit betekent dat u zelf de productie-installatie in bedrijf neemt en exploiteert. 

SDE++ is de nieuwe vorm van SDE+ waarin het verlagen van CO²-emissie op kosteneffectieve wijze centraal staat. Deze nieuwe regeling richt zich niet alleen op duurzame energietechnieken, maar ook op CO2-reductietechnieken.

De eerste aanvraagronde van de SDE++ is van 24 november tot 17 december 2020. Het budget wat de overheid heeft opengesteld voor de SDE++ subsidies is 5 miljard. De uitkering van de SDE++ subsidie stopt als het maximaal besteedbare budget is uitgekeerd. Vraag daarom de SDE++ subsidie zo snel mogelijk aan.

De volgende categorieën komen in aanmerking voor SDE++ subsidie:

 • Hernieuwbare elektriciteit
 • Hernieuwbare warmte
 • Hernieuwbaar gas
 • CO²-arme warmte
 • CO²-arme productie

De subsidie compenseert het prijsverschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktprijs van ‘grijze’ energie.

Lees hier meer over de SDE+ en de SDE++

Stel hier uw vraag

 • Selecteer uw organisatie hieronder

  Onze beloften

  Wat u van ons
  mag verwachten

  – Verdien uw investering terug

  – Ervaren met het aanvragen van de SDE++ subsidie

  – Slagingskans is groot door Energy Department

  SDE+ subsidie laten aanvragen door
  Energy Department

  SDE+ subsidie laten aanvragen door Energy Department

  Als energieadviseur voor de zakelijke markt is Energy Department ervaren in het aanvragen van de SDE++ subsidie. Met onze hulp is uw slagingskans en het subsidiebedrag groter. Door op basis van uw investering te kijken naar het beste aanvraagmoment vergroten wij uw kansen.

  Eveneens nemen wij het hele aanvraagproces uit handen. Zo bespaart u tijd en moeite!

  Waarom een aanvraagstrategie voor de SDE++ subsidies

  De SDE++ subsidie aanvraag is vrij complex, de overheid stelt specifieke eisen per categorie. Daarnaast bepaalt het moment van indienen de hoogte van de subsidie en de slaagkans.

  Er zijn drie verschillende fasen in de openstellingsronde. Voor deze subsidie geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen die eerder in de openstellingsronde, bijvoorbeeld fase 1, worden ingediend hebben dus een grotere kans op slagen.

  Het bedrag waarvoor u subsidie aanvraagt wordt in elke fase hoger. Het is dus goed om na te denken hoeveel subsidie je nodig hebt en in welke fase je dus je aanvraag in wil dienen.

  De fasen en bijbehorende bedragen van deze SDE++ fases zijn als volgt, projecten met een fasebedrag lager dan of gelijk aan:

  • 1: € 0,070/kWh (hernieuwbare elektriciteit en/of warmte) of € 0,049/kWh (hernieuwbaar gas): van 24 november 2020, 09:00 tot 30 november 2020, 17:00.

  • 2: € 0,080/kWh (hernieuwbare elektriciteit en/of warmte) of € 0,056/kWh (hernieuwbaar gas): van 30 november 2020, 17:00 tot 7 december 2020, 17:00.

  • 3: € 0,130/kWh (hernieuwbare elektriciteit en/of warmte) of € 0,092/kWh (hernieuwbaar gas): van 7 december 2020, 17:00 tot 14 december 2020, 17:00.

  De SDE++ biedt subsidie voor de inzet van technieken voor de opwekking van hernieuwbare energie en van andere CO2-reducerende technieken. Een deel van deze technieken viel ook onder de SDE+. Let dus goed op onder welke categorie je de subsidie aan wilt vragen.

  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_435199744-1280x854.jpg

  Hoe gaan wij te werk?

  Door collectieve inkoop van energie kunt u besparen op uw zakelijke energierekening, maar hoe werkt het precies?
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_407989432-1280x854.jpg

  Verbruik verlagen

  Door middel van slimme producten kunt u uw verbruik in energie verlagen. Kortom, wacht niet langer!
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_420595492-1280x854.jpg

  Ervaringen van anderen

  Meer dan 50.000 ondernemingen gingen u voor! Benieuwd wat zij te zeggen hebben? Lees hun verhalen hier.
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_396739279-1280x854.jpg

  Gratis adviesgesprek

  Onze adviseurs helpen u met al uw energievragen indien mogelijk. Ontdek daarom wat uw mogelijkheden zijn.