Groene energie

Samen besparen we meer!

Groene energie in uw bedrijf?

Door groene energie een bijdrage leveren aan een duurzamer ondernemersklimaat. Het energieverbruik van het midden- en kleinbedrijf ligt hoog. Daarnaast telt Nederland ook nog ontzettend veel MKB bedrijven. Het aantal MKB instellingen is in 2019 gegroeid met 1.313 tot maar liefst 443.842 bedrijven. Bij elkaar een enorm verbruik van stroom en gas die een flinke impact hebben op de CO2 belasting in Nederland.

Naast het verminderen van het verbruik en/of het opwekken van energie door bijvoorbeeld zonnepanelen kan energie ook “groen” ingekocht worden.

Kies voor groene energie en help aan een betere en groenere toekomst.

Groene energie is in de regel wat duurder dan “grijze” energie. Echter door met meerdere bedrijven tegelijk aan te kopen kan dit verschil worden geminimaliseerd.

Bij Energy Department hechten wij waarde aan het milieu en zetten ons in om Nederland te helpen met vergoenen. Schrijf uw bedrijf nu in ons collectief of bestel regel binnen 1  minuut uw groene energiecontract.

Gebruikt u meer dan 250.000 kWh en/of 50.000 m3? Neem dan contact met ons op voor een, op uw situatie aangepast offerte.

Bel ons op 020 220 90 90
Mail naar info@edepartment.nl

Deelnemen aan collectief

Ook voor groene energie kunt u deelnemen aan ons Energiecollectief! Lees hier voor meer informatie over het collectief.

Direct regelen

Snel een goedkoop groen energiecontract nodig? Bekijk ons aanbod en begin direct met besparen!

Verbruikt u meer dan 50.000 kWh en/of 25.000m3? Dan had u vóór 1 juli 2019 de Informatieplicht Energiebesparing moeten indienen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Nog niet gedaan? Lees hier meer.

Verbruikt u meer dan 50.000 kWh en/of 25.000m3? Dan had u vóór 1 juli 2019 de Informatieplicht Energiebesparing moeten indienen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Nog niet gedaan? Lees hier meer.

Informatieplicht energiebesparing

De informatieplicht energiebesparing is onderdeel van de Wet milieubeheer. Deze wet bestaat al sinds 1993, maar is sinds 2019 aangepast. Nu zijn bedrijven en instellingen verplicht om aan te geven welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Dit dient gerapporteerd te worden in de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).  Rapporteren verloopt via eHerkenning niveau 1 of hoger. De RVO heeft Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing lijsten (EML) opgesteld per branche.

Geldt dit ook voor mijn bedrijf?

Verbruikt uw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas per jaar? Dan moet u voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Dit had u officieel moeten doen vóór 1 juli 2019. Recentelijk wordt hier streng op gecontroleerd. Heeft uw bedrijf of instelling nog niet aan de informatieplicht voldaan? Voorkom een boete. Regel de informatieplicht energiebesparing nu! Nog niet voldaan aan de informatieplicht energiebesparing?  Wij helpen u graag hiermee. Kijk hier hoe andere bedrijven ons beoordelen.

Informatieplicht energiebesparing indienen.

Wij leggen u graag uit hoe u dit het beste kan doen. Bekijk hier ons stappenplan.

Informatieplicht via Energy Department


Geen eHerkenning nodig

Alle zorg uit handen

Vandaag nog geregeld