Energy Expense Management

Samen besparen we meer

Bij energy expense management draait het om het beheersen van de energiekosten door het monitoren van het energieverbruik. Door middel van intelligente software heeft u op ieder moment inzicht in het live energieverbruik van uw organisatie. Dit biedt waardevolle inzichten voor energiebesparing. Met andere woorden: meten is weten. Daarnaast is dergelijke software voor sommige organisaties zelfs verplicht. Het draait uiteindelijk om een reductie van het energieverbruik, de energiekosten en de CO2-uitstoot.

Hoe werkt het?

Voor uw organisatie wordt per gas- en elektriciteitsaansluiting historische verbruiksdata verzameld in een dashboard. Dit kan voor één of meerdere locaties. Zijn er zonnepanelen op het dak aanwezig? Dan wordt de opwek en eventuele teruglevering ook meegenomen. In het dashboard waarin deze data wordt verzameld kunt u per kwartier zien hoeveel u verbruikt en opwekt. Het is daarnaast mogelijk om de energiekosten te integreren en verdere relevante indicatoren per locatie toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan FTE’s of het vloeroppervlak van de locatie. Het systeem genereert automatisch periodieke rapportages.

https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2023/01/Stock-vrije-foto-EEM-2-1.jpg

Wat zijn de voordelen?

Doordat tot op kwartierbasis de data kan worden achterhaald, is het mogelijk om te kijken naar verbruiksprofielen binnen een bepaalde periode. Verbruiksprofielen zijn patronen in het energieverbruik. Door profielen van verschillende jaren of meerdere locaties te vergelijken krijgt u inzicht in of uw organisatie slim met energie omgaat. Hoe kan het dat locatie A in het weekend veel meer energie verbruikt dan locatie B? Waarom verbruik ik in 2024 meer energie in de ochtend dan in 2023? Door dergelijke vragen te onderzoeken wordt duidelijk waar energie bespaard kan worden. Hierdoor verlaagt u de energierekening en vermindert de CO2-uitstoot van uw organisatie.

Maak energiedata waardevol

Het vergaren van waardevolle inzichten uit de verbruiksdata is niet altijd even gemakkelijk. Afhankelijk van de operatie, bedrijfstijden, apparatuur, aantal locaties, aantal medewerkers, zonnepanelen, laadpalen en verdere relevante factoren binnen uw organisatie worden inzichten afgeleid. Uiteindelijk is energie overal aanwezig binnen uw organisatie. Wij helpen u graag met het vergaren van waardevolle inzichten op basis van uw energiesituatie.

Voor wie?

Energy Expense Management is waardevol voor iedere organisatie die wilt verduurzamen door energie te besparen, CO2-uitstoot te verminderen en hiermee ook de energiekosten wil drukken. Daarnaast is energiemonitoringssoftware een wettelijk verplicht onderdeel binnen de informatieplicht energiebesparing.

Wilt u gebruikmaken van slimme energie expense management? Vul dan het formulier op deze pagina in en wij nemen contact met u op.

Energy expense management uitbesteden