Energie inkopen

Samen besparen we meer!

Direct goedkoop energie inkopen

Met groene energie een bijdrage leveren aan een duurzamer ondernemersklimaat. Het energieverbruik van het midden- en kleinbedrijf ligt hoog. Het aantal mkb-instellingen is in 2023 gegroeid tot 450.000 bedrijven. Bij elkaar een enorm verbruik van stroom en gas dat een flinke impact heeft op de CO2 uitstoot in Nederland. Groene energie is in de regel wat duurder dan “grijze” energie. Echter door met meerdere bedrijven tegelijk in te kopen kan dit verschil worden geminimaliseerd of teniet gedaan worden. Regel direct uw nieuwe energiecontract.

Multiethnic group of people cooperating for environmental protection and sustainability in a park: they are supporting earth together, recycling waste, growing plants and choosing renewable energy resources
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/11/Energy-1-12.jpg

Collectief energie inkopen

Energievolume (stroom en gas) van honderden tot wel duizenden organisaties combineren in één inkooptraject. Door samen in te kopen en als één partij op te treden zijn de tarieven via Energy Department beter dan dat je alleen inkoopt. Het energiecollectief blinkt uit in zijn eenvoud. We bundelen alle aanvragen en leggen dit bij verschillende energieleveranciers neer, zo ontstaat er een groot inkoopvoordeel. De energieleveranciers kunnen vervolgens hun beste aanbod doen, net als bij een veiling. Meer weten over ons collectief?

Groene energie

Door groene energie een bijdrage leveren aan een duurzamer ondernemersklimaat. Het energieverbruik van het midden- en kleinbedrijf ligt hoog. Daarnaast telt Nederland ook nog ontzettend veel MKB bedrijven. Het aantal MKB instellingen is in het eerste kwartaal van 2023 gegroeid met bijna 61.000 bedrijven. Bij elkaar een enorm verbruik van stroom en gas die een flinke impact hebben op de CO2 belasting in Nederland. Naast het verminderen van het verbruik en/of het opwekken van energie door bijvoorbeeld zonnepanelen kan energie ook “groen” ingekocht worden.

Grootzakelijk

Grootzakelijk energiecontract? Deze rekenen maandelijks hun werkelijke verbruik achteraf af. Een groot verschil met de kleinverbruiker die maandelijks vóóraf een vast voorschotbedrag betaald. De kosten van regionaal netbeheer worden vind u niet terug op de factuur van de energieleverancier. De kosten van regionaal netbeheer dient u zelf te regelen. U moet hier dan ook zelf een overeenkomst voor afsluiten bij de netbeheerder zelf. Dit valt onder het netbeheerdersmodel.

Kleinzakelijk energie

Kleinzakelijk energiecontract? Dan betaal je maandelijks een vast bedrag aan je energieleverancier. Iedere 12 maanden wordt er een “jaarafrekening” opgemaakt. Hierbij wordt gekeken of wat je hebt verbruikt overeenkomst met wat je hebt betaald. Het verschil reken je ieder jaar af met je energieleverancier. Een groot verschil met de grootverbruiker die maandelijks achteraf het werkelijke verbruik afrekent. De kosten van regionaal netbeheer worden vind u terug op de factuur van de energieleverancier. De kosten van regionaal netbeheer lopen ook via de energieleverancier. U heeft dus één factuur voor alle kosten die met uw energieverbruik te maken hebben. We noemen dit ook wel het leveranciersmodel.

https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/09/pexels-andrea-piacquadio-941572-scaled-e1601037492407-640x427.jpg

Meetdienst

Bent u een grootverbruiker? Dan is het verplicht om een meetdienst elektra af te nemen. Tot voor kort werden deze alleen gedaan door de netbeheerder. Tegenwoordig zijn deze van elkaar gescheiden. Waardoor het ook mogelijk is om van meetbedrijf te switchen. Wij maken het mogelijk om naast uw energie ook fors te besparen op uw meetdiensten. Deze besparingen liggen gemiddeld tussen de 5% en 30%! Wilt u ook eenvoudig besparen? Energy Department helpt u met het regelen van meetdienst elektra.