Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/edepartmen/domains/edepartment.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835
Energie verhuizing doorgeven? | Energy Department helpt
 

Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/edepartmen/domains/edepartment.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Energie verhuizing doorgeven

Samen besparen we meer

Ik moet mijn energie verhuizing doorgeven

Gaat u verhuizen en vraagt u zich af of u uw energie verhuizing moet doorgeven? Als je een energiecontract hebt afgesloten voor bepaalde tijd is het raadzaam om je contract mee te verhuizen. Als je dat niet doet kan er een boete in rekening gebracht worden.

Een verhuizing doorgeven doe je meestal direct bij de leverancier of via je energieadviseur. In het geval van een energieadviseur neemt deze alle correspondentie met de leverancier op zich en zorgt deze dat je tijdig energie ontvangt op je nieuwe adres.

TIP: Maak een foto van je meters bij je laatste bezoek. Deze kan je vergelijken met de eindafrekening die je ontvangt van je leverancier.

Tijdelijk meerdere locaties

Het kan zijn dat je tijdens je verhuizing tijdelijk over meer dan één locatie beschikt. Voor je energie is het doorgeven van deze ‘verhuizing’ belangrijk. Tijdens deze overlappende periode kan je je energieleverancier vragen om tijdelijk meerdere aansluitingen in hetzelfde contract op te nemen. Je betaalt dan hetzelfde tarief voor de verschillende aansluitingen.  Vergeet echter niet  om je contract op het initiële adres op te zeggen als je de locatie daadwerkelijk verlaat.

Spoedverhuizing

Gemiddeld duurt het doorgeven van een energie verhuizing bij een energieleverancier vier tot vijf weken na aanmelding. Bij een spoed aanmelding kan dit verkort worden tot één werkdag. Indien er op het moment van aanvragen geen energieleverancier is aangesloten op je adres kun je dezelfde dag nog van energie worden voorzien

Checklist

Wilt u de verhuizing zelf doen? Dat kan! Wij hebben voor u een checklist gemaakt die u ernaast kunt houden om te zorgen dat er niks fout gaat. Kijk hier onderaan de pagina voor de checklist!

Laat ons het werk voor u doen!
Vul het formulier in

Laat ons het werk voor u doen! Vul het formulier in

 • Selecteer hieronder uw organisatie
  Drie belangrijke stappen voor de verhuizing

  1. Meld uw oude adres af

  • Geef de verhuizing op tijd door aan uw energieleverancier. (minimaal vier weken van tevoren)
  • Neem op de dag van de verhuizing de actuele meterstanden op.
  • Geef de meterstanden door aan uw energieleverancier van uw oude adres.

  2. Kies (indien nodig) een nieuwe leverancier

  Meld u tijdig aan bij een energieleverancier op uw nieuwe adres. U moet een contract hebben voor de energie op uw nieuwe locatie. Heeft u nog een lopend contract voor bepaalde tijd? Dan zal u deze mee moeten nemen naar het nieuwe adres. Doet u dit niet dat krijgt u een opzegboete. U kunt als het contract weer afgelopen is weer verlengen. Of natuurlijk voor een nieuwe zoeken!

  3. Doorgeven aan de netbeheerder

  Uw energieleverancier brengt uw netbeheerder op de hoogte van uw verhuizing. U hoeft deze dus niet zelf door te geven.

  Checklist met belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij een verhuizing:

  • Heeft u de verhuisdatum tijdig doorgegeven aan je huidige energiebedrijf? (U kunt dit maximaal 3 maanden van te voren doorgeven. De energieleverancier heeft maximaal 2 weken om de gehele verhuizing te regelen
  • Ontvangstbevestiging ontvangen? Deze komt samen met een formulier om de meterstanden in te vullen.
  • Meterstandenformulier ingevuld en opgestuurd; binnen 5 dagen? Het meterstandenformulier vult u in nadat u toegang heeft gekregen tot uw pand
  • Bewaar de meterstanden voor eigen administratie
  • Gaat het om nieuwbouw of een bestaand kantoor? (Bij nieuwbouw is het belangrijk om de meterstanden in te vullen met de aannemer)
  • Eindafrekening oude kantoorpand gecontroleerd? (Als alles is verwerkt krijgt u een eindafrekening van uw oude locatie.
  • Controle: zijn de meterstanden goed overgenomen? (als er een geschatte meterstand staat op de eindafrekening dan heeft u het meterstandenformulier te laat of niet opgestuurd. Neem dan contact op
  • Schriftelijke bevestiging nieuwe pand ontvangen van (nieuwe of huidige) energieleverancier?
  • Eerste meterstanden van het nieuwe pand ontvangen?
  • Voorschotnota/termijnbedrag ontvangen nieuwe pand? Het gaat om een schatting van het gebruik van de voorgaande bewoner van het pand. Meer over de voorschotnota weten? Klik hier!
  • Binnen 8 weken eindafrekening ontvangen?
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/09/download-1.jpg
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_435199744-1280x854.jpg

  Hoe gaan wij te werk?

  Door collectieve inkoop van energie kunt u besparen op uw zakelijke energierekening, maar hoe werkt het precies?
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_407989432-1280x854.jpg

  Verbruik verlagen

  Door middel van slimme producten kunt u uw verbruik in energie verlagen. Kortom, wacht niet langer!
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_420595492-1280x854.jpg

  Ervaringen van anderen

  Meer dan 50.000 ondernemingen gingen u voor! Benieuwd wat zij te zeggen hebben? Lees hun verhalen hier.
  https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/04/freestock_396739279-1280x854.jpg

  Gratis adviesgesprek

  Onze adviseurs helpen u met al uw energievragen indien mogelijk. Ontdek daarom wat uw mogelijkheden zijn.