Onze diensten

Samen besparen we meer!

Waarom een energieadviseur?

Natuurlijk schieten onze energieadviseurs ook te hulp met uw huidige energiesituatie. Wij staan voor u klaar! Hoe is die huidige situatie? Wij zoeken het uit! Zo kunnen wij u inzicht geven in uw contract, factuur of helpen we u met overstappen. Naast onze hulp voor uw huidige situatie, streven wij ook naar de beste energiesituatie voor onze klanten. Kijk bij ons energiecollectief wat goed bij u past!

https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/06/freestock_389253271-640x424.jpg
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/06/photo-1526948531399-320e7e40f0ca-640x427.jpg

Voorschotbedrag verlagen

Veel bedrijven hebben tijdelijk de deuren moeten sluiten als gevolg van het Coronavirus. De vaste lasten blijven echter gewoon doorlopen, zo ook de energiekosten. Energy Department bemiddelt met uw energieleverancier om uw energienota te verlagen. Hierdoor heeft u nu minder uitgaven. Wij bemiddelen dit, in deze tijden, kosteloos voor u. Ook als u geen klant bent van ons.

Contractgegevens opvragen

Als u overstapt, moet u zelf de einddatum van uw contract invullen. Dit komt doordat energieleveranciers niet meer de einddatum mogen opvragen. 

Netbeheerders mogen data uit de CER (Contract Einde Register) niet meer delen met energieleveranciers. Dit komt door de uitspraak van College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Dit college verbiedt het raadplegen van einddatum, omdat hiervoor door de klant geen toestemming is gegeven. De netbeheerders houden zich niet aan de regels, wanneer zij toch bedenken de informatie te delen met leveranciers.

Energiecontract opzeggen

Bij zakelijke energiecontracten heeft u vaak te maken met stilzwijgende verlengingen. Wilt u overstappen? Dan is het zaak om uw energiecontract op te zeggen. Ook als u niet wilt overstappen kan het handig zijn om uw contract tijdig op te zeggen, waardoor u in alle rust nieuwe aanbiedingen kunt bekijken. Bij het opzeggen van het energiecontract komt vaak veel uitzoekwerk kijken. Daardoor doen veel klanten dit niet. Vooral als ondernemer is het daarom begrijpelijk dat u hier niet altijd tijd voor heeft. Daarom biedt Energy Department nu een opzegservice aan.

Verhuizing doorgeven

Gaat u verhuizen en vraagt u zich af of u uw energie verhuizing moet doorgeven? Als je een energie contract hebt afgesloten voor bepaalde tijd is het raadzaam om je contract mee te verhuizen. Als je dat niet doet kan er een boete in rekening gebracht worden. Een verhuizing doorgeven doe je meestal direct bij de leverancier of via je energieadviseur. In het geval van een energieadviseur neemt deze alle correspondentie met de leverancier op zich en zorgt deze dat je tijdig energie ontvangt op je nieuwe adres.

https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/09/Ontwerp-zonder-titel-15.png

Boete voorkomen

Een opzegvergoeding voor energie, ook wel opzegboete genoemd, betaal je wanneer je van leverancier verandert voordat je contract is afgelopen. Dit doen leveranciers omdat ze inkomsten mislopen waar ze op basis van het contract rekening mee gehouden hadden. Een opzegvergoeding kan uitsluitend opgelegd worden als er bepaalde afspraken worden geschonden. Hierdoor moeten afspraken ten tijde van het afsluiten duidelijk zijn voor beide partijen. Over de hoogte van de opzegvergoeding voor energie worden bij het afsluiten van het contract afspraken gemaakt.

Factuurcontrole

Energiefacturen kunnen nog wel eens ingewikkeld zijn. Om u daarbij een handje te helpen hebben wij voor u de zakelijke energiefactuur onder de loep genomen. Voor klein zakelijkverbruikers gelden andere voorwaarden dan voor grootzakelijke verbruikers. In dit artikel kijken wij alleen naar het energiefactuur van een kleinverbruiker.

Als kleinverbruiker kunt u drie verschillende energierekeningen verwachten die we hier allemaal gaan bekijken.

  • Voorschotrekening
  • Jaarafrekening
  • Eindafrekening
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/07/cowomen-pd5FVvQ9-aY-unsplash-640x427.jpg

Contractdesk

Klacht over uw energieleverancier? Onduidelijkheden over uw contract? Energy Department helpt met het uitzoeken van uw rechten via ons contractdesk. Voor het gemak hebben wij alvast de algemene voorwaarden van de grootste energieleveranciers op een rijtje gezet. Zo kunt u snel zien wat de gemaakte afspraken zijn.

Heeft u vragen over uw energiecontract? Bekijk onze veelgestelde vragen! Liever met onze specialisten in contact komen? Geen probleem, onze contractdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar voor al uw vragen over elke energieleverancier! Het adviesgesprek met onze specialisten is geheel gratis.

Energiebegrippen

Zijn er energiebegrippen onduidelijk? Of heeft u meer informatie nodig over een specifiek begrip? Kijk hieronder voor de gehele energiebegrippen lijst!