Energiebesparings-
onderzoek

Samen besparen we meer

Elk bedrijf dat jaarlijks minimaal 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m³ aardgas verbruikt is verplicht om alle energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen te nemen.

Wanneer een bedrijf jaarlijks minimaal 200.000 kWh elektriciteit of 75.000 m³ gas verbruikt, dan is het een grootverbruiker. Het bevoegd gezag (meestal de gemeente) kan een energiebesparingsonderzoek van grootverbruikers vereisen wanneer een toezichthouder bij een controle vermoedt dat het bedrijf nog niet alle rendabele maatregelen heeft toegepast.

Energiehuishouding in kaart brengen 

In een energiebesparingsonderzoek wordt de energiehuishouding van een bedrijf in kaart gebracht. Ten eerste wordt de huidige situatie onderzocht. Daarna wordt bekeken welke energiebesparende maatregelen in uw bedrijf mogelijk zijn. Hierbij wordt er ook gekeken naar de maatregelen van de Erkende Maatregelenlijst (EML). Tot slot ontvangt het bedrijf een rapportage met daarin alle relevante besparingsopties.

Bij de beschrijving van deze opties worden de bijbehorende terugverdientijden en investeringskosten uiteengezet. Ook wordt in kaart gebracht welke mogelijkheden er zijn voor duurzame opwek van de energiebehoefte. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Energiebesparingsonderzoek

Door een energiebesparingsonderzoek wordt het inzichtelijk welke kansen er voor uw bedrijf zijn om energie te besparen. Vanuit het Activiteitenbesluit van de Wet milieubeheer is het mogelijk dat bedrijven met een hoog verbuik verplicht kan worden gesteld om een energiebesparingsonderzoek uit te voeren.

  • Aan de slag met het energiebesparingsonderzoek

    Wilt u meer informatie over het uitvoeren van een energiebesparingsonderzoek? Neem dan contact met ons op.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Waarom Energy Department?

25% gemiddelde besparing
100% goedkeuring door bevoegd gezag
Advies door energie experts
Erkende maatregelen Energiebesparing

De Erkende maatregelenlijsten (EML) energiebesparing komen voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei (2013). Het gaat om maatregelen die zich in vijf jaar of minder terugverdienen. Er zijn in totaal 19 verschillende lijsten verdeeld over hetzelfde aantal branches. De lijsten bevatten branchespecifieke eigenschappen die u op weg helpen naar duurzaam ondernemerschap. U draagt hiermee een steentje mee aan een duurzaam Nederland. Daarnaast zorgt u voor een langer termijn kostenreductie voor uw organisatie. Daarom is het slim om de Informatieplicht Energiebesparing vandaag nog in te dienen.

Erkende maatregelenlijsten energiebesparing

Vul in het formulier rechts uw gegevens in om de gratis EML-lijsten te downloaden.

A

Agrarische sector

Autoschadeherstelbedrijven

B

Bedrijfshallen

Bouwmaterialen

C

Commerciële datacenters

D

Detailhandel

Drukkerijen, papier en karton

G

Gezondheids- en welzijnsinstellingen

H

Horeca

K

Kantoren

L

Levensmiddelen

M

Metalektro en mkb-metaal

Meubels en hout

Mobiliteitsbranche

O

Onderwijs

R

Rubber- en kunststofindustrie

S

Sport en recreatie

T

Tankstations en autowasinrichtingen

V

Verf en drukinkt

Vul uw gegevens in

Vul hieronder uw gegevens in om de gratis EML-lijsten te downloaden.