Wat is een contractwekker?

Een contractwekker is een e-mail die u er ruim van tevoren op wijst wanneer uw huidige energiecontract afloopt. Deze e-mail bevat dus een reminder en direct een nieuw scherp aanbod voor de aankomende periode. Zodat u direct de voordeligste tarieven van dat moment in uw e-mail ontvangt. Ook wij, gebruiken een contractwekker. Zodat u nooit voor een onaangename verrassing komt te staan!

Voordelen contractwekker

  • Reminder wanneer uw contract afloopt. Hierdoor hoeft u hier zelf niet meer op te letten.
  • Ruim van tevoren aangegeven. Zo heeft u genoeg tijd om een nieuw contract af te sluiten.
  • Een nieuw scherp aanbod. Zodat u altijd de voordeligste tarieven betaalt.
  • Voorkomt verlenging van contract met duurdere verlengingstarieven.

Wat gebeurd er zonder nieuw contract na de einddatum?

Dan wordt uw contract automatisch verlengd. Energieleveranciers hanteren dan verlengingstarieven. Deze liggen vaak hoger dan de actietarieven van uw vorige contract. Dit contract is op ieder moment opzegbaar met een opzegtermijn van meestal één maand. Let op: dit geldt alleen voor MKB en ZZP. Grootzakelijke klanten kunnen stilzwijgend verlengd worden voor een jaar. Dan zit u dus een jaar vast aan deze hogere verlengingstarieven.

Wat gebeurt er als mijn energiecontract afloopt?

Wanneer uw energiecontract afloopt zonder dat u een nieuw contract afsluit, wordt het automatisch verlengd tegen verlengingstarieven. Deze tarieven zijn vaak hoger dan de actietarieven die u mogelijk had tijdens uw vorige contractperiode. Het automatisch verlengen van uw contract kan resulteren in onnodige kosten, aangezien u mogelijk meer betaalt dan nodig is.

Voor MKB en ZZP-klanten geldt dat het contract op elk moment opzegbaar is met een opzegtermijn van meestal één maand. Echter, voor grootzakelijke klanten kan stilzwijgende verlenging voor een jaar gelden, wat betekent dat u een jaar lang vastzit aan de hogere verlengingstarieven.

Het belang van een contractwekker:

Een contractwekker biedt een effectieve oplossing om onaangename verrassingen te voorkomen en om te profiteren van de voordeligste tarieven. Door gebruik te maken van een contractwekker ontvangt u tijdig een herinnering wanneer uw energiecontract afloopt, samen met een nieuw scherp aanbod voor de aankomende periode. Dit stelt u in staat om op tijd actie te ondernemen en een nieuw contract af te sluiten tegen de meest gunstige tarieven.

Met een contractwekker hoeft u zich geen zorgen te maken over het missen van de einddatum van uw energiecontract en het automatisch verlengen tegen hogere tarieven. Het biedt gemak, gemoedsrust en financiële voordelen door ervoor te zorgen dat u altijd profiteert van de beste aanbiedingen op de markt.

Contractwekker

Overzichtstabel contractwekker

OnderwerpBeschrijving
Wat is een contractwekker?Een e-mailreminder die gebruikers ruim van tevoren op de hoogte brengt van het aflopen van hun energiecontract, inclusief een nieuw scherp aanbod voor de komende periode.
Voordelen contractwekker– Herinnering aan contractverloop – Ruime voorafgaande melding voor tijdige actie – Aanbieding van voordelige tarieven – Voorkomt automatische verlenging tegen hogere tarieven.
Wat gebeurt er zonder nieuw contract na de einddatum?Automatische verlenging van het contract tegen hogere verlengingstarieven, met mogelijk een jaar vastzitten voor grootzakelijke klanten.
Het belang van een contractwekkerEen contractwekker biedt een effectieve oplossing om onaangename verrassingen te voorkomen en om te profiteren van de voordeligste tarieven. Het zorgt voor gemak, gemoedsrust en financiële voordelen door tijdige herinneringen en nieuwe aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over contractwekkers 

  1. Hoe werkt een contractwekker precies?
    • Een contractwekker is een e-mailreminder die ruim van tevoren wordt verzonden om gebruikers op de hoogte te brengen van het aflopen van hun energiecontract. Deze e-mail bevat ook direct een nieuw scherp aanbod voor de komende periode.
  2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een contractwekker?
    • De voordelen van een contractwekker zijn onder andere:
      • Herinnering aan contractverloop
      • Ruime voorafgaande melding voor tijdige actie
      • Aanbieding van voordelige tarieven
      • Voorkomt automatische verlenging tegen hogere tarieven
  3. Wat gebeurt er als ik geen nieuw contract afsluit na de einddatum van mijn energiecontract?
    • Zonder een nieuw contract wordt uw huidige energiecontract automatisch verlengd tegen verlengingstarieven, die vaak hoger zijn dan de actietarieven die u eerder had. Voor MKB en ZZP-klanten is het contract op elk moment opzegbaar met een opzegtermijn van meestal één maand, maar voor grootzakelijke klanten kan stilzwijgende verlenging voor een jaar gelden.
  4. Waarom is een contractwekker belangrijk?
    • Een contractwekker biedt een effectieve oplossing om onaangename verrassingen te voorkomen en om te profiteren van de voordeligste tarieven. Het zorgt voor gemak, gemoedsrust en financiële voordelen door tijdige herinneringen en nieuwe aanbiedingen.