fbpx
 

Voor wie is de SDE+?Verdien uw investering terug met SDE+

Gaat u hernieuwbare energie produceren? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidie Stimulering Duurzame Energie (SDE+). Door deze subsidie wordt de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland gestimuleerd.

U kunt van 17 maart 9:00 uur tot 2 april 17:00 uur subsidie aanvragen. In deze openstellingsronde heeft het ministerie van Economische zaken en Klimaat 2 miljard euro beschikbaar gesteld. De uitkering van de SDE+ stopt als het maximaal besteedbare budget is uitgekeerd. Vraag daarom de SDE+ zo snel mogelijk aan.

De SDE+ subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-profit)instellingen die duurzame energie willen opwekken. Alleen de beoogd producent kan de subsidie aanvragen. Dit betekent dat u zelf de productie-installatie in bedrijf neemt en exploiteert.

De volgende categorieën komen in aanmerking voor SDE+:

  • Biomassa

  • Geothermie

  • Water

  • Wind

  • Zon

De subsidie compenseert het prijsverschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktprijs van ‘grijze’ energie.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Samen besparen we meer

Een greep uit
onze klanten

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Voor wie is de SDE+?Waarom de SDE+ subsidie laten aanvragen
door Energy Department

Als energieadviseur voor de zakelijke markt is Energy Department ervaren in het aanvragen van de SDE+ subsidie. Met onze hulp is uw slagingskans groter. Door op basis van uw investering te kijken naar het beste aanvraagmoment vergroten wij uw kansen.

Eveneens nemen wij het hele aanvraagproces uit handen. Zo bespaart u tijd en moeite!

Waarom een aanvraagstrategie voor de SDE+ subsidie

De SDE+ subsidie aanvraag is vrij complex, de overheid stelt specifieke eisen per categorie. Daarnaast bepaalt het moment van indienen de hoogte van de subsidie en de slaagkans.

Er zijn drie verschillende fasen in de openstellingsronde. Voor deze subsidie geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen die eerder in de openstellingsronde, bijvoorbeeld fase 1, worden ingediend hebben dus een grotere kans op slagen.

Het bedrag waarvoor u subsidie aanvraagt wordt in elke fase hoger. Het is dus goed om na te denken hoeveel subsidie je nodig hebt en in welke fase je dus je aanvraag in wil dienen.

De fasen en bijbehorende bedragen deze SDE+ najaarsronde zijn als volgt:

  • fase 1: projecten met een fasebedrag lager dan of gelijk aan € 0,070/kWh (hernieuwbare elektriciteit en/of warmte) of € 0,049/kWh (hernieuwbaar gas): van 17 maart 2020, 09:00 tot 23 maart 2020, 17:00.

  • fase 2: projecten met een fasebedrag lager dan of gelijk aan € 0,080/kWh (hernieuwbare elektriciteit en/of warmte) of € 0,056/kWh (hernieuwbaar gas): van 23 maart 2020, 17:00 tot 30 maart 2020, 17:00.

  • fase 3: projecten met een fasebedrag lager dan of gelijk aan € 0,130/kWh (hernieuwbare elektriciteit en/of warmte) of € 0,092/kWh (hernieuwbaar gas): van 30 maart 2020, 17:00 tot 2 april 2020, 17:00.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Direct advies voor al uw energievragen?
Plan een gratis adviesgesprek

Onze energieadviseurs helpen u kosteloos met al uw energievragen.
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/02/adult-beard-business-845451-scaled.jpg
Contactgegevens
Energy Department B.V.
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen
Nieuwsbrief
Het laatste nieuws over zakelijke energie, de energietransitie, collectieve inkoop energie en meer

Nieuwsbrief

Volg ons op Social Media
Contactgegevens

Energy Department B.V.
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Over ons
Nieuwsbrief

Het laatste nieuws over zaklijke energie, de energietransitie, collectieve inkoop energie en meer

Nieuwsbrief