Bedrijven kopen steeds meer duurzame energie

18 maart 2019by Chendo Melgers0
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2019/03/davide-cantelli-144214-unsplash-1-1280x854.jpg

Bedrijven kopen steeds meer duurzame energie

Uit een rapport van Bloomberg New Energy Finance (BNEF) blijkt dat wereldwijd bedrijven meer duurzame energie inkopen dan voorgaande jaren. Dit jaar staat de teller al op 7.2 gigawatt, terwijl vorig jaar in een heel jaar voor 5.4 gigawatt aan Power Purchase Agreements (PPA’s) waren afgesloten wereldwijd.
 
Een goed teken dus dat bedrijven nu ook de stap aan het maken zijn naar duurzame energie. Volgens BNEF ligt dit niet alleen aan het groeiende belang van de klimaat akkoord van Parijs maar ook aan financiële belangen, in sommige markten is duurzame energie gewoon goedkoper.Daarnaast nemen overheden ook steeds meer maatregelen en geven ze ook meer financiële steun om voor duurzame oplossingen te kiezen als bedrijf.
 
In Nederland merkt u dit waarschijnlijk aan de nieuwe verplichtingen waar bedrijven aan zullen moeten voldoen zoals de Wet Milieubeheer en de vele subsidies die voor bedrijven nu beschikbaar zijn gesteld om duurzamer te worden. Wilt u weten hoe uw onderneming duurzamer kan worden? Neem dan contact op met een van onze energieadviseurs.

Chendo Melgers

Leave a Reply