Zo betaalt u nooit te veel voor uw zakelijke energie

18 maart 2019by Chendo Melgers0
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2019/03/accounting-analytics-balance-209224-1280x853.jpg

Zo betaalt u nooit te veel voor uw zakelijke energie

Tips bij het afsluiten van uw contract
 

1 Denk om stilzwijgende verlengingen

Als zakelijke energieverbruiker valt u niet onder het consumentenrecht. Bepaalde beschermingsmaatregelen vanuit de overheid zijn daarom niet van toepassing. Zakelijke contracten mogen stilzwijgend verlengt worden met 1 jaar.  U moet hier dus goed op letten als u wilt overstappen. Bij sommige leveranciers dient de opzegging al 6 maanden van te voren doorgegeven worden.
 

2 Voorkom overstap boetes

Wilt u overstappen voor het einde van uw huidige energiecontract? Dan is er een grote kans dat er kosten in rekening worden gebracht. Hoeveel dit is hangt af van het moment van opzeggen van het contract en de voorwaarden waarmee u akkoord bent gegaan. Lees daarom bij het sluiten van een energiecontract altijd goed de voorwaarden door. Bij Energy Department hebben wij hier voor de opzeg service, zodat u zorgeloos en zonder boetes kunt overstappen.
 

3 Kies het juiste type contract

Heeft u een contract met variabele of vaste tarieven? Denk er goed om, want variabele tarieven veranderen door het jaar heen terwijl vaste tarieven gedurende de looptijd altijd hetzelfde blijven. Als u op het juiste moment inkoopt kunt u vrij veel voordeel halen uit een contract met vaste tarieven en weet u precies waar u in de komende jaren aan toe bent.
 

4 Regiotoeslag van gas

De regiotoeslag van gas zijn de toeslagen voor het transport van gas. Des te dichterbij u bij Groningen zit des te lager de regiotoeslag is. Deze toeslagen worden berekent door de gashandelaar van Nederland Gasterra. Maar de leveranciers mogen uiteindelijk zelf de hoogte bepalen van hoeveel ze bij u in rekening brengen, ze kunnen ze bijvoorbeeld ook verdubbelen, kijk daarom ook goed naar de hoogte van de toeslagen per leverancier.
 

5 Kijk naar de hoogte van uw vastrecht

Het zijn vaste kosten die per maand, per kwartaal of per jaar die in rekening worden gebracht. Deze kosten verschillen aanzienlijk per leverancier. Sommige leveranciers hanteren een laag energietarief met een hoog vastrecht, andere leveranciers hanteren een hoog energietarief met een laag vastrecht. Een laag tarief per maand kan er dus aantrekkelijk uitzien, maar dit wil niet zeggen dat u goedkoper uit bent! Reken daarom alles goed uit voor u tekent.
 

Energiebesparende tips

Met de recente ontwikkelingen in de Nederlandse politiek met o.a. het handhaven van de wet milieubeheer en de stijgende energiebelastingen is het ook een goed idee om als bedrijf zijnde energiebesparende methodes te implementeren.
 
1 Isolatie
Goede isolatie is een belangrijke oplossing om uw energiekosten terug te dringen. Veel bedrijven zijn niet goed geïsoleerd en verliezen daardoor hun warmte. Er zijn veel manieren waarop uw filiaal geïsoleerd kan worden. Energy Department kijkt graag met u mee naar de beste mogelijkheden voor uw bedrijf.
 
2 Slimme Meters en een slimme thermostaat
Met een slimme thermostaat gaat u niet vanzelf besparen, maar het maakt u wel een stuk bewuster van uw verbruik. Ook geeft het u inzicht in hoeveel u daadwerkelijk aan het besparen bent.
 
3 LED verlichting
Een eenvoudige maar vrij effectieve manier van energie besparen is uw lampen vervangen door LED verlichting. Naast dat het energiebesparend is, hebben LED lampen ook een langere levensduur waardoor u uw investering binnen vier jaar terug kunt verdienen.
 
Gebruik maken van een energiecollectief
Een vrij eenvoudige manier om te besparen op uw energierekening is het gebruik maken van een energiecollectief. Hierbij wordt het volume van meerdere ondernemingen gecombineerd tot een groot verbruiker waardoor er betere contractvoorwaarden bedongen kunnen worden bij de leverancier, dit kan dan resulteren in een besparing tot 25% op uw energierekening. Wilt u hier meer over weten? Schrijf u hier dan vrijblijvend in voor het collectief van Energy Department.

Chendo Melgers

Leave a Reply