fbpx
 

Subsidies voor duurzame energieSubsidies duurzame energie

Subsidies voor energie zijn er in alle soorten en maten. Van plan te investeren in duurzame energie of energiebesparing? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een subsidie. Energy Department is expert op het gebied van subsidieaanvraag. Zo betaalt u nooit teveel voor uw investering.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) 

Wilt u hernieuwbare, duurzame energie produceren? Dan heeft u recht op een SDE+ subsidie. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en non-profit organisaties. Er zijn zes categorieën binnen SDE+, namelijk: biomassa, geothermie, water, wind, land en zon. De uitkering van de SDE+ stopt als het maximaal besteedbare budget is uitgekeerd. Vraag daarom de SDE+ zo snel mogelijk aan.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Wilt uw onderneming investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie? Via de EIA subsidie kan dit fiscaal voordeel opleveren! In totaal zijn er rond de 150 investeringen die onder de EIA vallen. Denk hierbij aan zonnepanelen, LED-verlichting of infraroodverwarming. Om in aanmerking te komen voor een EIA moeten de gemaakte kosten per energiebesparende investering minimaal €2,500 bedragen. Uw investering dient binnen drie maanden na opdracht tot levering ingediend te worden bij de RVO. Net als de SDE+ stopt de uitkering van de EIA als het maximaal besteedbare budget is uitgekeerd. Vraag hier gratis een gesprek aan met een van onze experts!

MIA & VAMIL

investeren in energiebesparing? Dan heeft u wellicht recht op de MIA of VAMIL. Zowel de Milieu-investeringsaftrek (MIA) als de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) zijn subsidies voor milieuvriendelijke, energiebesparende investeringen voor ondernemers. Beide subsidies geven de ondernemer de mogelijkheid een deel van hun investering af te schrijven van hun fiscale winst, waardoor er minder belasting betaald hoeft te worden.

Door middel van de MIA kunnen ondernemers tot 36% van hun investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. De VAMIL geeft uw onderneming de mogelijkheid om tot wel 75% van de investeringskosten af te schrijven. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om MIA en VAMIL te combineren.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

In tegenstelling tot de eerder benoemde subsidies heeft de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek niet alleen betrekking op milieuvriendelijke investeringen. Toch is het mogelijk de KIA te gebruiken voor uw investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is verkrijgbaar bij investeringen in bedrijfsmiddelen van €2.300 tot en met €314.673 en is te combineren met de SDE+ en de EIA.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Subsidie aanvragen via
Energy Department

✔ Bespaar op investeringskosten

✔ Passend voor uw situatie

✔ U hoeft geen tijd te investeren

✔ Gratis adviesgesprek

Direct advies voor al uw energievragen?
Plan een gratis adviesgesprek

Onze energieadviseurs helpen u kosteloos met al uw energievragen.
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/02/adult-beard-business-845451-scaled.jpg
Contactgegevens
Energy Department B.V.
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen
Nieuwsbrief
Het laatste nieuws over zakelijke energie, de energietransitie, collectieve inkoop energie en meer

Nieuwsbrief

Volg ons op Social Media
Contactgegevens

Energy Department B.V.
Stroombaan 6-8
1181 VX Amstelveen

Over ons
Nieuwsbrief

Het laatste nieuws over zaklijke energie, de energietransitie, collectieve inkoop energie en meer

Nieuwsbrief