De Slimme Stekker: introductie in de horecabranche.

9 maart 2020by Chendo Melgers0
https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2020/03/Slimme-Stekker-in-de-horecabranche-1280x711.jpg

De Slimme Stekker: introductie in de horecabranche.

De energietransitie is in volle gang. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van klimaatverandering en willen bijdragen aan een beter milieu. Energiebesparende maatregelen worden daardoor steeds vaker uitgevoerd. In een wereld die zich razendsnel ontwikkelt kan slimme technologie niet ontbreken. Tientallen slimme producten zijn afgelopen jaren op de markt gekomen. Zo ook de Slimme Stekker. Energy Department deed onderzoek naar dit product.

Slimme technologie komt bij steeds meer bedrijven voor. Toch wordt dit bij verschillende branches maar mondjesmaat toegepast. Één van deze branches is horeca. Slimme technologie is hier maar weinig te vinden. Dit terwijl er in deze branche veel apparaten zijn waarop bespaard kan worden. Denk aan koelingen die in de nacht uit kunnen of reclameverlichting die uitgeschakeld kan worden. Energy Department is daarom een onderzoek gestart naar de wensen en behoeften van bedrijven in de horecabranche over de slimme stekker.

 

Wat is de Slimme Stekker?

De Slimme Stekker is een plug tussen de stekker en het stopcontact die inzicht biedt in het verbruik van het apparaat. Via een app kan de gebruiker zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Daarnaast kan de stekker het apparaat waaraan het gekoppeld is aan- en uitschakelen. Hierdoor wordt het verbruik aanzienlijk verminderd wat zorgt voor een flinke besparing op de energierekening.

 

Slimme Stekker in de horeca: top of flop?

Energy Department vroeg zich af waarom slimme technologie zo weinig gebruikt wordt in de horeca. Zijn horecabedrijven wel bekend met de Slimme Stekker? Is er interesse en waarvoor zullen ze de stekker gebruiken?

Om dit uit te zoeken is Energy Department bij verschillende horecabedrijven langsgegaan om een interview af te nemen. Daarnaast is een online enquête gehouden onder 396 verschillende horecaondernemers. We bespreken de uitkomsten in het volgende hoofdstuk.

 

Wat kunnen we zeggen over de Slimme Stekker in de horeca?

Horecaondernemers zijn enthousiast over de Slimme Stekker maar waren hier nog niet voldoende bekend mee. Dit is jammer, want dit kan voor een flinke besparing zorgen. Door deze bijvoorbeeld aan een koeling te plaatsen, kan de koeling tijdens inefficiënte uren uitgeschakeld worden. De stekker schakelt het apparaat enkele uren later weer aan waardoor overdag het drinken goed afgekoeld is. Zo kan er tot wel 20% bespaard worden.

Naast de directe besparing biedt de Slimme Stekker ook inzicht in het verbruik. Hierdoor is het mogelijk een uniek schema op het apparaat toe te passen. Zo kan een apparaat meerdere keren per dag uit- en aangeschakeld worden, wat leidt tot een hogere besparing. Ook zorgt de stekker voor een langere levensduur van het apparaat. Dit komt omdat het apparaat minder vaak aan staat. Dubbele besparing dus!

Driekwart van de geënquêteerden gaf aan interesse te hebben. Vooral omdat het goed is voor de portemonnee én het milieu. Wij denken daarom dat de Slimme Stekker een mooie toekomst tegemoet gaat!

Benieuwd of de Slimme Stekker wat voor u is? Klik dan hier voor meer informatie.

Vond u dit een interessante blog? Klik hier en support Energy Department.

Chendo Melgers

Leave a Reply