Dit moet je weten over zakelijk terug leveren van energie

https://www.edepartment.nl/wp-content/uploads/2021/07/bill-mead-wmaP3Tl80ww-unsplash-1280x960.jpg

Indien je beschikt over zonnepanalen dan produceer je duurzame energie voor je bedrijf. Hierdoor ben je helemaal onafhankelijk van de energieprijzen op de markt. Wat je nog wel krijgt is ieder jaar een bijna volledig eindafrekening waarop precies staat vermeld hoeveel groene zakelijke energie je hebt opgewekt en hoeveel je verbruikt hebt. Alle stroom die hierbij teruggeleverd wordt aan het net wordt in mindering gebracht op de energie die afgenomen wordt van de energieleverancier. Dit wordt ook wel salderen genoemd.

Het kan zo zijn dat je zonnepanelen door bijvoorbeeld de vele zon in een jaar meer energie hebben opgewekt dan je hebt verbruikt, dan mag je de zakelijke energie terug leveren aan het energienet. Hiervoor krijg je een terugleveringvergoeding. De hoogte van de vergoeding die je krijgt verschilt per leverancier. Daarom is het belangrijk om van tevoren te kijken waar je het meeste kan krijgen.

Terugleveren bij grootzakelijk en kleinzakelijk verbruik

Er zit een verschil in het terugleveren tussen grootzakelijke afnemers en kleinzakelijke afnemers van energie. Ondernemers met een grootzakelijk contract mogen niet salderen. Dit mogen ondernemers met een kleinzakelijk contract wel. Grootzakelijke verbruikers kunnen alleen energie terugleveren tegen een vergoeding. Grootzakelijke verbruikers moeten vooraf afspreken met de energieleverancier wat de hoogte van de terugleververgoeding gaat zijn. Dit moet in een overeenkomst worden vastgelegd.

Tip van Energy Department: Met de meeste energiebedrijven valt te onderhandelen over de hoogte van de vergoeding. Op deze manier scoor je altijd een interessante dealšŸ˜‰.

Hoe werkt het terugleveren van zonne-energie?

Het is belangrijk om over een goed functionerende meter te beschikken. Hierdoor zal je de juiste vergoedingen ontvangen. Dit is de enige manier om precies te kunnen aflezen wat je energieverbruik is en hoeveel zonne-energie je hebt opgewekt. Op het moment dat je meer hebt opgewekt dan je verbruikt hebt, kun je beginnen met zakelijk energie terugleveren. Met een slimme meter is dit het makkelijkste te controleren. Wanneer je energie wilt terugleveren moet je dit aangeven op www.energieleveren.nl. Na aanmelding controleert de Ā netbeheerder of je huidige elektriciteitsmeter geschikt is voor teruglevering. Is dit niet het geval? Geen zorgen: in dat geval zorgt de beheerder ervoor dat je een passende meter krijgt. Deze is meestal nog gratis ook!

Wat zijn de voordelen van zelf opwekken van energie?

Er zijn meerdere voordelen aan het zelf opwekken van zakelijke groene energie. Het is in ieder geval een goede investering in bedrijfsmiddelen voor je onderneming. Dat houdt in dat de afschrijving van je zonnepanelen aftrekbaar is van de winst. Dat is toch geniaal!

Dankzij de Energie Investeringsaftrek(EIA) is het mogelijk om een groot deel van de investering in zonnepanelen af te trekken van je winst. Dit kan ervoor zorgen dat je minder vennootschapsbelasting hoeft te betalen. Ook mag je de BTW van de zonnepanelen aftrekken bij de Btw-aangifte. Leer hier meer over subsidies.

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) houdt in dat als je voor je bedrijf een investering maakt tussen de ā‚¬Ā 2.200 en ā‚¬Ā 300.000. Dan kom je in aanmerking voor deze regeling. Dit zorgt ervoor dat de afdracht van de vennootschaps- of inkomstenbelasting verminderd wordt volgens een vast percentage dat hangt aan de investeringsomgang.

Wacht niet langer en ga beginnen met het zelf opwekken van energie! Meer weten? Neem hier contact met ons op.

Laat een reactie achter